Politica de confidentialitate si protectia datelor cu caracter personal

Intersid este denumirea comercială a SC Intersid SRL , persoană juridică de naționalitate română, având sediul social în Str. Parcul Tinereturilui nr. 1, sc. B, et. 2, ap. 6, Botoșani. SC Intersid SRL are numărul de ordine în Registrul Comerțului J07/399/2019, cod unic de înregistrare fiscală RO6805913. Politica de confidentialitate se refera la colectarea si prelucrarea datelor cu caracter personal. În sensul legislației cu privire la protecția datelor, suntem operator atunci când prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal. 

Prelucrarea datelor cu caracter pesonal

Prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date este reglementată de Legea nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, modificată și completată și ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice.

Cui se aplică această notă de informare

Prezenta notă de informare se aplică prelucrării datelor cu caracter personal ale:

  • Partenerilor noştri contractuali precum furnizori, clienți („Parteneri comerciali”);
  • Vizitatorilor și utilizatorilor site-ului nostru www.intersid.ro („Utilizatori”);

Ce categorii de date cu caracter personal prelucrăm

În general, colectăm datele dvs. cu caracter personal direct de la dumneavoastră, astfel încât aveți controlul asupra tipului de informație pe care ne-o oferiți. Primim informații de la dvs. astfel:

  • Când plasați o comandă, ne furnizați informații precum: produsul dorit, numele si prenumele, adresa de livrare, detalii de facturare, metoda de plată, număr de telefon.
  • Când transmiteți un mesaj folosing formularul de contact plasat pe una dintre paginile www.intersid.ro, ne furnizați informații precum: numele și prenumele, număr de telefon, adresă de email. 

Putem, de asemenea, să colectăm și să prelucrăm ulterior anumite informații cu privire la comportamentul dvs în timpul vizitării site-ului nostru web, pentru a vă personaliza experiența online și a vă pune la dispoziție oferte adaptate profilului dvs, în cazul în care ne-ați acordat consimțământul pentru cookies și alte tehnologii similare. Vă invităm să aflați mai multe detalii în acest sens prin consultarea secțiunii privitoare la scopurile prelucrării de mai jos.

Pe site-ul nostru web putem stoca și colecta informații in cookie-uri și tehnologii similare, conform Politicii de cookie-uri.

În general, nu colectăm și nu prelucrăm în alt mod date sensibile, incluse de Regulamentul general privind protecția datelor în categorii speciale de date cu caracter personal. 

Care sunt scopurile si temeiurile prelucrarii

Vom utiliza datele dumneavoastra cu caracter personal în următoarele scopuri:

1. Pentru prestarea serviciilor Intersid in beneficiul dumneavoastra

Acest scop general poate include, după caz, următoarele:

a) Prelucrarea comenzilor, inclusiv preluarea, validarea, expedierea și facturarea acestora;

b) Solutionarea anulărilor sau a problemelor de orice natură referitoare la o comandă, la bunurile sau serviciile achiziționate;

c) Returnarea produselor conform prevederilor legale;

d) Rambursarea contravalorii  produselor conform prevederilor legale;

e) Asigurarea serviciilor de suport, inclusiv oferirea de răspunsuri la întrebările dvs cu privire la comenzile dvs sau la bunurile Intersid

f) Oferirea răspunsurilor transmise prin formularele de contact.

Prelucrarea datelor dvs. pentru scopurile a)-f) este întemeiată  pe  articolul 6, alin. 1, lit. b din GDPR și anume încheierea și executarea unui contract între Intersid și dvs. De asemenea, anumite prelucrări subsumate acestor scopuri sunt impuse de legislația aplicabilă, inclusiv legislația fiscală și contabilă.

2. Pentru îmbunătățirea serviciilor noastre

Ne dorim în permanență să vă oferim cea mai bună experiență de cumpărare online. Pentru aceasta, putem colecta și utiliza anumite informații în legătură cu comportamentul dvs. de Cumpărăror, prin intermediul cookies-urilor și al altor tehnologii de urmărire, dacă ne acordați consimțământul dumneavoastră, conform art. 6, alin. 1, lit. a din GDPR.

Vă putem invita să completați chestionare de satisfacție subsecvent finalizării unei comenzi sau putem desfășura, direct sau cu ajutorul unor împuterniciți, studii și cercetări de piață. În cazul în care vom apela la împuterniciți, vă asigurăm că vom avea încheiat cu aceștia un contract conform art. 28 din GDPR. Temeiul legal pentru această prelucrare este articolul 6, alin. 1, lit. f, interesul legitim Intersid fiind acela de a-și îmbunătăți constant serviciile pe baza feedback-ului primit de la clienți.

3. Pentru marketing

Vrem să vă ținem la curent cu privire la cele mai bune oferte pentru produsele/serviciile care vă interesează. În acest sens, în cazul în care ne-ați acordat consimțământul pentru fiecare canal în parte  (cum ar fi: e-mail/SMS)  vă putem transmite informatii generale si tematice, informatii cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ati achizitionat, informatii cu privire la oferte sau promotii, informatii referitoare la produse adaugate in sectiunea “Cont/Cosul meu”.  

Ne asigurăm întotdeauna că aceste prelucrări se efectuează cu respectarea drepturilor și libertăților dvs. și că deciziile luate în baza acestora nu au efecte legale asupra dvs. și nu vă  afectează similar într-o măsură semnificativă.

Ne întemeiem comunicările de marketing pe consimțământul dvs. Vă puteți răzgândi și retrage consimțământul în orice moment, prin:

  • Accesarea link-ului de dezabonare afișat în cadrul mesajelor pe care le primiți de la noi;
  • Contactarea Intersid folosind detaliile de contact descrise mai sus.

4. Pentru apararea intereselor noastre legitime

Pot exista situații în care vom folosi sau transmite informații pentru a ne proteja drepturile și activitatea comercială. Acestea pot include:

  • Măsuri de protecție a site-ului web și a utilizatorilor platformei Intersid față de atacuri cibernetice
  • Măsuri de prevenire și detectare a tentativelor de fraudare, inclusiv transmiterea unor informații către autoritățile publice competente;
  • Măsuri de gestionare a diverselor altor riscuri.

Temeiul general al acestor tipuri de prelucrări este interesul nostru legitim de a ne apăra activitatea comercială, fiind înțeles că ne asigurăm că toate măsurile pe care le luăm garantează un echilibru între interesele noastre și drepturile și libertățile dvs. fundamentale.

Cat timp pastram datele dumneavoastra cu caracter personal

Vom păstra datele dumneavoastră cu caracter personal pentru perioada necesară pentru a îndeplini scopurile enumerate în prezenta politica de confidentialitate sau pentru perioada impusă de legislația națională aplicabilă, în conformitate cu perioadele minime legale de păstrare aplicabile și/sau atât cât este necesar pentru a ne exercita drepturile legitime (și drepturile legitime ale altor persoane).

În ceea ce privește datele cu caracter personal pe care ni le-ai furnizat plasând comandă online, vrem să știi că acestea sunt păstrate în acord cu Ordinul 2634/2015 privind legislația contabilă și anume 10 ani.

Puteți să ne solicitați oricând ștergerea anumitor informații și vom da curs acestor solicitări, sub rezerva păstrării informațiilor de mai sus.

Cui transmitem datele dvs cu caracter personal

După caz, putem transmite sau oferi acces la anumite date cu caracter personal ale dvs. următoarelor categorii de destinatari:

  • furnizorilor de servicii de curierat;
  • furnizorilor de servicii de plată/bancare;
  • furnizorilor de servicii de marketing / telemarketing;
  • furnizorilor de servicii de cercetare de piață;
  • altor societăți cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piață a bunurilor si serviciilor noastre
  • terți achizitori, în măsura în care activitatea Intersid ar fi transferată (în totalitate sau parțial), iar datele cu caracter personal ar fi parte din activele care fac obiectul unei astfel de tranzacții sau către alte societăți din grupul din care face parte Intersid, care vor respecta instrucțiunile Intersid în ceea ce privește prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal.

În cazul în care ne revine o obligație legală sau dacă este necesar pentru a ne apăra un interes legitim, putem de asemenea divulga anumite date cu caracter personal unor autorități publice.

Ne asigurăm că accesul la datele dvs. de către terții persoane juridice de drept privat se realizeaza în conformitate cu prevederile legale privind protecția datelor si confidențialitatea informațiilor, în baza unor contracte încheiate cu aceștia, conform art. 28 din GDPR în cazul persoanelor împuternicite, asigurând același nivel de protecție .

Cum protejam securitatea datelor dvs cu caracter personal

Ne angajăm să asigurăm securitatea datelor cu caracter personal prin implementarea unor măsuri tehnice și organizatorice adecvate, conform standardelor industriei.

Transmisia datelor dvs. cu caracter personal se face folosind algoritmi de criptare de ultimă generație si le stocam pe servere securizate, asigurând in acelasi timp redundanța datelor.

Informațiile oferite de dumneavoastră sunt transmise și verificate în mod automat, în formă criptată, cu ajutorul unui protocol SSL (Secure Socket Layer). Facem acest lucru pentru a preveni utilizarea abuzivă a datelor de terți.

Pentru efectuarea plăţilor folosim serviciile procesatorului de plăţi PayLike. Orice informaţii privitoare la plăţi sunt criptate.

Ce drepturi aveti

Aveți urmatoarele drepturi conform legislatiei in domeniu:

  • Dreptul de vă confirma dacă datele dumneavoastră cu caracter personal sunt sau nu prelucrate de noi, și de a vă furniza o copie a datelor dumneavoastră cu caracter personal;
  • Dreptul de a solicita rectificarea sau stergerea datelor cu caracter personal prelucrate de website-ul intersid.ro;
  • Dreptul de a solicita restrictionarea datelor personale de procesare de catre website-ul intersid.ro;
  • Dreptul de a vă opune prelucrării datelor cu caracter personal de catre website-ul intersid.ro (de exemplu utilizarea prelucrării în scopuri de marketing direct);
  • Dreptul de a solicita portabilitatea datelor cu caracter personal;
  • Dreptul de a vă retrage consimțământul, în orice moment, fără a afecta legalitatea prelucrării efectuate pe baza consimțământului înainte de retragerea acestuia;
  • Dreptul de a depune o plângere către Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că drepturile dumneavoastră descrise mai sus pot fi limitate în anumite situații și fac obiectul legilor și reglementărilor aplicabile privind protecția datelor cu caracter personal. De exemplu, dreptul de a vă opune prelucrării datelor dumneavoastră cu caracter personal poate fi limitat în cazul în care putem demonstra că avem motive legitime convingătoare pentru a prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal care prevalează față de interesele dumneavoastră. Va trebui să vă dovediți identitatea și să ne oferiți alte detalii care să ne ajute să răspundem cererii dumneavoastră.

Nu vom percepe o taxă pentru a răspunde cererii dumneavoastră cu excepția cazului în care acest lucru este permis de lege și, în cazul în care se percepe o astfel de taxă, aceasta va fi rezonabilă și proporțională cu cererea dumneavoastră.

Pentru a vă exercita unul sau mai multe din aceste drepturi, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail secretariat@intersid.ro