Nou-nascuti/pediatrie

Nou-nascuti/Pediatrie

Hemoglobina
Una din principalele cauze ale anemiei la prematuri o reprezinta cantitatea de sange recoltata pentru diagnosticare. Folosirea sangelui capilar impreuna cu sistemul HemoCue Hemoglobin poate minimiza trauma pacientilor pediatriei. Sistemul HemoCue Hemoglobin foloseste numai 10 µl de sange capilar, venos sau arterial. Sistemul este portabil iar recoltarea probelor poate avea loc usor intr-un incubator. Atunci cand sunt adaugate intralipide la prepararea alimentarii parentale, poate aparea lipemia iar aceasta interfereaza cu unele teste de diagnosticare. HemoCue B-Hemoglobin masoara cu doua lungimi de unda, asigurând compensarea pentru turbiditate, ex. datorita lipidelor.

Chiar si o anemie usoara foate duce la o oboseala extrema si interfereaza cu abilitatile unui copil de a activa la scoala sau sa participe la activitati sociale. Pentru copii, deficienta de fier poate cauza întarzieri ireversibile în dezvoltarea mentala si fizico-motorie.

Glucoza
Hipoglicemia la nou-nascuti este obisnuita si de multe ori asimptomatica. Netratata, poate – în combinatie cu alti factori – sa duca la compromiterea dezvoltarii neurologice, sau în cazuri extreme, la moarte. Din aceste motive, o metoda rapida, precisa si exacta a glucozei cum ar fi HemoCue, care nu este afectata de valori extreme ale hematocritului, pO2, bilirubina sau alte substante cu potentiale interferente, este esentiala în sectiile de terapie intensiva a nou-nascutilor.