Aplicatii clinice

Aplicatii Clinice

În sectiile de urgenta, sali de operatie si sectiile de terapie intensiva, obtinerea cu acuratete si rapiditate a valorilor glucouei este cruciala. Valori extreme ale hematocritului sau pO2, ca si numeroase medicamente sunt un fapt comun în mediul terapiei intensive. Acesti factori sunt considerente importante în alegerea metodei de determinare a glucozei.

Usor de folosit, exacte si precise, sistemele HemoCue Glucose furnizeaza profesionistilor din terapie intensiva valori ale glucozei, de încredere.Hipoglicemia la nou-nascuti este obisnuita si de multe ori asimptomatica. Netratata, poate – în combinatie cu alti factori – sa duca la compromiterea dezvoltarii neurologice, sau în cazuri extreme,la moarte. Din aceste motive, o metoda rapida, precisa si exacta a glucozei cum ar fi HemoCue, care nu este afectata de valori extreme ale hematocritului, pO2, bilirubina sau alte substante cu potentiale interferente, este esentiala în sectiile de terapie intensiva a nou-nascutilor.

Sistemele HemoCue Glucose sunt instrumente perfecte pentru diabetologii profesionisti. Prin trei pasi simpli, sistemul furnizeaza valori ale glucozei care pot fi utilizate pentru:

• Diagnosticarea diabetului zaharat
• Screening pentru diabet gestational
• Efectuarea testelor de glicemie provocata
• Verificarea bandeletelor glucometrelor de uz personal

Diabetul gestational a fost descris ca o boala ascunsa. Afecteaza 2 – 4% din femeile însarcinate, dar, chiar daca este tratabila, de multe ori ramâne nediagnosticata. Când se face screening pentru diabetul gestational, masuratorile glucozei trebuie sa fie exacte si precise pentru a asigura o sensibilitate si o specificitate mare.
Sistemele HemoCue Glucose, cu o excelenta acuratete si precizie, pot fi folosite la screeningul si dignosticarea diabetului gestational. Analiza imediata cu HemoCue elimina erorile datorate glicolizei si cresc siguranta pacientului.
De obicei, doctorii de medicina generala fac screening pentru diabetul zaharat ca parte din controlul anual. Rezultatele exacte si precise si usurinta în utilizare fac din sistemele HemoCue Glucose ideale pentru masurarea glucozei în cabinetele medicilor de familie. Rezultatele immediate elimina necesitatea de a rechema pacientul la cabinet ceea ce duce la câstigarea de timp, atât pentru personal cât si pentru pacient. Analiza imediata mai elimina si munca administrativa de trimitere a probelor la laborator, si a erorilor datorate glicolizarii.