Aplicatii clinice

Aplicatii Clinice

  Centrele de transfuzii
Nivelul hemoglobinei este cel mai folosit parametru pentru depistarea anemiei la donatori. Testul HemoCue Hemoglobin poate furniza donatorului o valoare exacta a hemoglobinei în aproximativ 60 de secunde. Fotometrul este mic si portabil ceea ce permite folosirea acestuia în cadrul unitatilor de colectare mobile.

Terapie intensiva
În cazuri de traume, sali de operatie si sectiile de terapie intensiva, este necesara cunoasterea imediata a valorii hemoglobinei pacientului. Sistemul HemoCue Hemoglobin, prin trei pasi simpli, furnizeaza un rezultat exact al hemoglobinei în 60 de secunde. Poate fi estimata pierderea de sânge, poate fi redus dramatic timpul de luat decizii, exista potentiale reduceri de mâna de lucru (atât în eliminarea personalului care transporta probele la laborator, cât si timpul tehnicienilor) si rapiditatea efectuarii testului, toate acestea pot scadea factorii pre-analitici.

Medicina generala
De cele mai multe ori sunt efectuate studii excesive de laborator pentru diagnosticarea anemiei, rezultând întârzieri în tratarea pacientului si costuri ridicate. Când se face distinctie între anemie, un numar normal si policitemie, masurarea hemoglobinei este cel mai precis, exact si folositor test de laborator. Prin folosirea sistemului HemoCue Hemoglobin rezultatul este furniuat când pacientul este înca acolo si deciziile despre tratamentul pacientului pot fi luate imediat.

Dializa
Hemoglobina este folosita pentru monitorizarea si managementul anemiei la pacientii cu dializa. Prin folosirea sistemului HemoCue Hemoglobin pot fi obtinute informatii despre sitatus-ul anemiei pacientului si astfel poate fi initiat tratamentul medical mai repede. POCT folosind sistemul HemoCue poate sa mai faciliteze un dozaj EPO mai bun si s-a dovedit ca fiind mult mai exact decât ceva cum ar fi metoda hematocritului.

Obstetrica – Ginecologie
Multe dintre femei sufera de anemie, în special datorita sarcinii si ciclurilor menstruale abundente, fibroame hemoragice sau endometrioza. Pentru a detecta prezenta anemiei si evalua severitatea acesteia, tot ceea ce este necesar este masurarea hemoglobinei. Prin folosirea sistemului HemoCue Hemoglobin, rezultatele sunt furnizate în timpul în care pacientul este înca acolo, si daca anemia este detectata, pot fi recoltate probe pentru teste suplimentare de laborator pe parcursul aceleiasi programari. Când anemia se datoreaza deficientei de nutritie, hemoglobina singura furnizeaza o indicatie sigura referitor la raspunsul la tratamet.

Sectia de nou-nascuti/ Pediatrie
Una din principalele cauze ale anemiei la prematuri o reprezinta cantitatea de sânge recoltata pentru testele de diagnostic. Folosirea sângelui capilar împreuna cu sistemul HemoCue Hemoglobin poate minimiza trauma pacientilor pediatriei. Sistemul HemoCue Hemoglobin foloseste numai 10 µl de sânge capilar, venos sau arterial. Sistemul este portabil iar recoltarea probelor poate avea loc usor într-un incubator. Atunci când sunt adaugate intralipide la prepararea alimentarii parentale, poate aparea lipemia iar aceasta interfereaza cu unele teste de diagnosticare. HemoCue B-Hemoglobin masoara cu doua lungimi de unda, asigurând compensarea pentru turbiditate, ex. datorita lipidelor.

Chiar si o anemie usoara foate duce la o oboseala extrema si interfereaza cu abilitatile unui copil de a activa la scoala sau sa participe la activitati sociale. Pentru copii, deficienta de fier poate cauza întârzieri ireversibile în dezvoltarea mentala si fizico-motorie.

Sectiile de diabet
Anemia este o complicatie obisnuita a diabeticilor si multi indivizi sufera de simptomele ei, cum ar fi oboseala sau inactivitatea. De cele mai multe ori trece nediagnosticata si netratata, desi poate fi unul dintre semnele primordiale ale bolilor renale. Anemia destabilizeaza nu numai sanatatea unui pacient dar si reduce calitatea vietii unei persoane. Testarea hemoglobinei la POCT este o modalitate rapida si usoara de identificare a persoanelor supuse riscului, permitând o interventie imediata si introducerea tratamentului necesar.